A boszniai piramisok völgye

A bosnyák fővárostól, Szarajevótól mindössze 35 kilométerre találjuk Visoko városát egy völgyben, melyről pár éve még senki sem hallott.

A Bosna folyó partján, csúcsos hegyekkel körülvett terület felkeltette Semir Osmanagic figyelmét. Ő az aki a piramisok mellett a rejtélyes kőgolyókat kutatta. Osmanagic – akit sokan csak bosnyák Indiana Jonesnak hívnak – korábban mindenfelé tanulmányozta a piramisokat. Visokóban hőkamerás felvételeket készített a hegyekről, és ez alapján úgy gondolja, hogy nem természeti képződmények, hanem piramisok, melyeket egy ősi civilizáció épített.

Összesen kilencet számolt össze. Többnek nevet is adott: a Nap, a Hold, a Sárkány, a Szeretet-piramisa, és a Föld temploma. A Nap-piramis 220 méter magas. Erre a világ legnevesebb tudósai is felfigyeltek, mert ha így van, magasabb, mint az egyiptomi Kheopsz-piramis ami pedig 147 méter magas. Osmanagic szerint a piramisokat egyetlen óriási alagútrendszer köti össze, amiben tisztító és gyógyító energiák vannak.

Itt egy 800 kilós energiatároló követ is találtak a régészek, amit elneveztek Megalith K-2-nak. Ez egy mágneses energiamezőben fekszik, és úgy tartják, hogy jótékony hatással van a szervezetre. Ezért elkezdte vonzani a gyógyulni vágyókat. A magyarok szempontjából pedig ennek a kőnek van a legfontosabb szerepe. Íráskutatók szerint ugyanis  kapcsolat lehet a köveken talált jelek és a székely rovásírás között. Legalábbis számos, a székely rovásírásban használt jelet találtak meg a kövön.

A két legnagyobb: a Nap és a Hold-piramis járható be biztonságosan. Mindkét hegyet erdő borítja, és csak gyalogosan lehet megközelíteni. Egyik sem könnyű terep, ezért érdemes kérni a helyiek segítségét. Ők ismerik az utat és azt is, hol lehetnek még elszórva aknák a Balkán-háborúból.

A Hold-piramis oldalán ásatások nyomai láthatóak. A régészek itt-ott megbontották az oldalát, hogy bebizonyítsák: szabályos kőlapokból épült, amit építőanyagok kötnek össze. Osmanagic szerint ez megdönthetetlen bizonyíték arra, hogy emberi kéz alkotása. Hogy valóban így van, azt nem tudni, az viszont tény, hogy ma már százezrek keresik fel évente ezt a helyet.

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail
rss

One thought on “A boszniai piramisok völgye

  • augusztus 15, 2019 at 7:47 de.
    Permalink

    Igen.Én is voltam Boszniában ,a piramisoknál,a Nap piramisban is.,Az igazság az egyetlen dolog amit az emberek nem hisznek el.Amit Semir Oszmaganich állít ,azt én személyesen tapasztaltam.A legnagyobb probléma ma a világon ,mindent felülír a pénz ,a tudományt ,a természet törvényeit is.Ami a Nap piramisban van a “”Skaláris energia””,az nem pirula,az nem nyelhető le,nem anyagi jellegű,így hát nem hihető el.Gondoljuk Teslára ,amikor azt írta “”amikortól a tudomány a fizikai jelenségekkel kezd el foglalkozni,többet fog fejlődni tíz év alatt,mint napjainkig.””Gondoljunk csak Barabási A.L. .””hálózatelméletére.”Minden összefügg mindennel az élet minden területén..Feuerbach írta “”a tapasztalatnak van hitele ,a csodákban csak bízni lehet “”.Gondolkodjunk …….

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük