Albánia majdnem meglepte a házigazdát

A futball Európa Bajnokság csoportkörének 2. fordulóját játszották le az elmúlt napokban.

A franciák elleni vereség után Románia Svájc ellen próbált pontot szerezni. Stancu büntetőből eredményes volt már a 17. percben, de a svájciak, Mehmedi bombagóljával egyenlíteni tudtak. Ezzel a ponttal még Románia sokra viheti, ha legyőzi Albániát, mivel könnyedén továbbjuthatnak.

Albánia a Svájc elleni peches vereség után a házigazda franciák ellen nagyot harcolt, több helyzetet is kidolgoztak. A hazai csapat viszont a 90. percben Griezmann fejesével vezetést szerzett, a kegyelemdöfést Payet adta pár perccel később. Albánia ezzel a vereséggel legjobb esetben is csak harmadik lehet, ehhez Romániát kellene legyőzniük.

Románia – Svájc 1-1
Franciaország – Albánia 2-0

A csoport állása: 1. Franciaország (6 pont) 2. Svájc (4 pont) 3. Románia (1 pont) 4. Albánia (0 pont)

Pénteken Horvátország és Csehország csapott össze egymással, egy óra játék után úgy nézett ki, Horvátország simán legyőzi a cseheket is (azelőtt Törökországot verték 1-0-ra). Perisic és Rakitic góljára viszont a 76. percben válasz érkezett. A 89. percben egy horvát játékos kezezett a saját büntetőterületén belül, a tizenegyest Necid értékesítette. A horvátok leadták két gólos előnyüket, így csak egy pontot szereztek. A balkáni ultrák pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, sőt egymással is összeverekedtek.

4421

A horvátok betliét Spanyolország viszont kihasználta ! Törökország nem igazán tudott veszélyes lenni, Morata duplájával és Nolito góljával könnyedén nyertek a spanyolok. A törököknek Csehországot kellene verniük, ha tovább akarnak jutni.

Csehország – Horvátország 2-2
Spanyolország – Törökország 3-0 

D csoport állása: 1. Spanyolország (6 pont) 2. Horvátország (4 pont) 3. Csehország (1 pont) 4. Törökország (0 pont)

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail
rss

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük