Belgrád: Szerelem első látásra

Budapesten tartott prezentációt Belgrád Turisztikai Hivatala, melyre a Szerb Kultúra Hónapja keretein belül került sor. A beszémolóból kiderült, hogy immár több mint 1 millió külföldi turista keresi fel évente a szerb fővárost, mely repülővel, közúton,  hajóval és vonattal egyaránt elérhető. Szerb remények szerint utóbbi kiemelkedő jelentőségű lesz, hiszen a Budapest-Belgrád szupervasút révén a menetidő a két főváros között 3,5 órára csökken 2023-ra,

Az elmúlt években komoly fejlődésen ment át a város, amely különleges kulturális, történelmi  látnivalókkal, izgalmas programokkal és szórakozási lehetőségekkel várja az odalátogatókat. A bemutató után a Belgrádi Turisztikai Hivatal PR felelősével, Jelena Stankovic-al beszélgettünk:

Mit gondol, mi teszi különlegessé Belgrádot, miért érdemes elutazni oda?
Európa jelentős részét már felfedezték az emberek – voltak Rómában, Párizsban, Barcelonában. Belgrád pedig újdonság, ami még felfedezésre vár. A város különleges hangulata mindenkit magával ragad. Mondanom sem kell, hogy Belgrád egyszerre Kelet és Nyugat, régi és új, ami számos lehetőséget nyújt az oda látogatóknak.

Mennyire cél a magyar közönség megnyerése?
Kiemelten fontos számunkra, hogy Magyarországról is egyre többen fedezzék fel gyönyörű fővárosunkat, hiszen szomszédunk vagyunk, így fontos megismernünk egymást. Számos módon megközelíthető Belgrád: repülővel, autóval, busszal, vonattal vagy akár hajóval is, hiszen összeköt minket a Duna. Emellett számos magyar emlék is található itt, mint a nándorfehérvári vár vagy Zimony.

Milyen az éjszakai élet Belgrádban ?
Belgrád éjszaka is lenyűgöző: amellett, hogy számos kulturális lehetőség van, a szórakozni vágyók sem maradnak program nélkül, hiszen rengeteg bár és szórakozóhely van. Kiemelném a Savamala körzetet, illetve a folyóparti helyeket.

Mitől különleges a szerb főváros?
Belgrád olyan, mint szerelem az első látásra. Amikor egy fiú és egy lány először egymásra tekintenek és már tudják, hogy ez szerelem, hát Belgrád is ilyen.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail
rss

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük