Drogbandák csatamezője lett a montenegrói turistaparadicsom

A Balkán egyik kedvenc turista célpontjává vált az elmúlt években a montenegrói Kotor. Az apró országba összesen évente 1,5 millió turista érkezik, Magyarországról is rengetegen járnak ide. A montenegrói turisztikai minisztériumban most aggódhatnak, a városban ugyanis elszabadult az erőszak.

Annyira elfajult a bűnszervezetek közötti utcai harc, hogy a kormány a múlt héten már terrorelhárítókat küldött a városba és gyakorlatilag lezárták a települést. Rövid időn belül hat összecsapás is történt, volt egy gyilkosság is a lövöldözések mellett.

A minisztérium szerint Montenegró továbbra is teljesen biztonságos a turisták számára, ugyanakkor a növekvő erőszak rámutat arra, hogy az országban komoly gond a bűnszervezetek megerősödése és a korrupció, amin keresztül erre képesek lehetnek.

A városban korábban is jelen voltak ezek a szervezetek, az egyik legbefolyásosabb drogbáró, Darko Saric például ismert ingatlanbefektető a környéken. 2010-ben egy közeli beosztottját végezték ki a város főterén. De az utóbbi időben elszaporodtak a fegyveres összecsapások.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail
rss

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.