Eurovíziós Dalfesztivál: Interaktív térképen a tudnivalók

Európa tele tehetséges előadókkal, mi pedig tényekkel róluk – minden, amit tudni akartál az Eurovíziós Dalfesztiválról.

Hamarosan itt az idei, sorban 62. Eurovíziós Dalfesztivál, melyet ebben az évben május 9. és 13. között rendeznek Ukrajna fővárosában, Kijevben. A rangos verseny hosszú története során bebizonyította, hogy a dalok erejével képes összefogni az induló nemzeteket – legyenek azok Európából, vagy a kontinensen kívülről – és a zene szeretete egy olyan határokat nem ismerő szenvedély, mely legtöbbünkből kihozza a lelkes rajongást. Az Eurovízió kezdete óta az országok jönnek-mennek, viszont a fesztivál még soha nem örvendett akkora érdeklődésnek, mint most. A 2017-re jósolt rekord nézőszám mellett csak tippelgetni tudunk, mit hoz az idei show. A szűkös költségvetés ellénre a résztvevőknek csodálatos szereplést kell produkálniuk, hogy a tavalyi elképesztő 204 milliós nézettséget felül tudják múlni. A nagy kíváncsiság oka, hogy már az öreg kontinensen kívülről is népes rajongótábor alakult ki, olyan országokat köszönthetünk az indulók között, mint Örményország, Azerbajdzsán, Izrael, sőt Ausztrália!

Magyarország és az Eurovízió

Hazánk 1994 óta tagja a dalfesztiválnak, habár első részvételkor elért, bravúros negyedik helyezést azóta nem sikerült felülmúlni, az utóbbi években is tanúi lehettünk néhány igazán színvonalas és eredményes szereplésnek. Már az Eurovízióra való kijutásért is igazán meg kell küzdeni a magyar művészeknek, hiszen a 2012 óta megrendezésre kerülő többfordulós válogatóverseny, A Dal nyertese képviselheti hazánkat az európai megmérettetésen. A 2010-es évet követően a legtöbb magyar induló már vett részt hasonló versenyen korábban, hiszen a legutóbbi hét előadóból öten szerepeltek hazai tehetségkutatókon, a Compact Disconak pedig több éves előadói tapasztalata volt. Rúzsa Magdit is még a Megasztár harmadik szériájából ismerhettük, az Eurovízión 2007-ben elért kilencedik helyezése sokáig megismételhetetlennek tűnt. 2013-ban viszont jött az örök különc ByeAlex, aki korábbi előadói tapasztalat nélkül, nagy meglepetésre a tizedik helyen végzett, 2014-ben KállaySaunders András pedig minden idők második legjobb magyar eredményét produkálva az ötödik lett „Running” című dalával.

Freddiere, Boggiera, és Wolf Katira tisztán emlékezhetünk a közelmúlt tévés énekes műsoraiból, viszont az idén nevezett Pápai Joci is indult tehetségkutatón, méghozzá 2005-ben a Megasztárban. Mindannyian drukkolunk neki, hogy minél jobb helyezést érjen el, autentikus és fülbemászó Origo című dalával!

Szeretnél többet tudni az Eurovízióról? Érdekel mely országok támogatják egymást mindig a szavazataikkal? Hol, mekkora nézettségnek örvend a verseny? A ShopAlike nemzetközi csapata készített egy remek interaktív térképet, ami tele van érdekes információkkal és a legemlékezetesebb pillanatokkal. Kattints az egyes országokra és tudj meg mindent egy helyen a versenyről!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail
rss

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük