Itt nő a fű, amit elszívsz !

Albánia gazdaságának húzóágazata, melyben a politikusok és rendőrök is érintettek. Ha átjut a cucc a határon, Montenegróból kiáramlik a többi volt jugoszláv tagköztársaságba, majd Magyarországon vagy Szlovéniát át az EU schengeni zónájába.

Hoti egy nagyon kicsi falu az albán-montenegrói határon húzódó hegyek között. A jelentőségét az adja, hogy a falu határában pakolják szamarakra a marihuánát az albán csempészek. A szamarak innen maguktól is átkelnek Montenegróba, a hátukon általában több 100 kilónyi fűvel. Ott már várják őket a csempészhálózat montenegrói tagjai. Bár az albán és a montenegrói határőrség is radarokkal figyeli ezt a határszakaszt, a csempészek általában lefizetik őket, hogy az átkelés idején másfelé fordítsák a radarokat.

albán fű

Albánia minden becslés szerint Európa első számú marihuánatermelő országa, sőt az amerikai külügyminisztérium adatai szerint az egész világon itt nő a legtöbb cannabis.

Albániában nem csak a falusiak élnek marihuánatermesztésből, hanem a gazdagok is, az egész balkáni ország gazdasága erre épül. Ráadásul a rendőrséget is bevonják az üzletbe, információk szerint a bevétel 10%-a a hatóság kezébe kerül.

Annak ellenére, hogy az albán kormány hatalmas ültetvényeket égetett fel az elmúlt évben és megszüntette az egyik leghíresebb drogkartellt, az országban így is nagyon jelentős mennyiségű “fű” található. A napsütötte órák száma igen magas, sőt a hegyek miatt eső is bőven esik. Sokak szerint Albániában terem a legjobb minőségű marihuána.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail
rss

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük