Montenegrói tepsis krumpli

Ropogós, fűszeres bundájától fantasztikusan ízletes lesz, egyértelműen ez a tepsis krumplik királya.

Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg krumpli
3 evőkanál kukoricadara
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szezámmag
1 kávéskanál fűszerpaprika
rozmaring

Elkészítés:
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot.
230 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc).
Zöldsalátával vagy mártogatóssal tálaljuk.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail
rss

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.