Padlizsánnal töltött paprika

Hozzávalók:
600 g padlizsán
só, bors
1 kis csokor petrezselyem
1 közepes fej hagyma
3 ek. frissen kinyomott citromlé
5 ek.  olívaolaj
5 ek. olaj
6 közepes vagy kisebb paradicsompaprika
6-12 bazsalikomlevél

Így készül:

  1. A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, húsukat bekockázzuk, 1/2 órára besózzuk, hogy kesernyés levüket kidobják. Közben a petrezselymet megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A paradicsompaprikákat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, belsejükből eltávolítjuk a magokat-ereket.
  2. A padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk, vágott felükkel lefelé tepsibe rakosgatjuk, és 180°C-os sütőben puhára sütjük (30 perc). Hagyjuk kihűlni, belsejüket kivájjuk, és turmixkehelybe tesszük.
  3. Hozzáadjuk a petrezselymet és a hagymát, 1/2 kk. sót, frissen őrölt borsot, a citromlét, végül cseppenként, majd vékony sugárban, mintha majonézt készítenénk, beledolgozzuk a kétféle olajat, és habosra turmixoljuk. Utánasózzuk, borsozzuk, megtöltjük vele a paradicsompaprikákat, lapos tálra rendezzük, végül némelyikre visszatesszük a kalapkáját, és bazsalikommal díszítjük.
  4. Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, a paradicsompaprikákat lazán, de gondosan betakarjuk alufóliával (vagy tányérostul fedeles tortadobozba zárjuk), és tálalásig a hűtőszekrényben tartjuk. Diós rozskenyeret, sokmagos kiflikarikákat, sós krékert, hasábra vágott, ropogós zöldségeket kínálhatunk hozzá.

Ha nem akarunk bajlódni elkészítésével, vagy kipróbálnának más balkáni ételeket is, megtehetik Budapesten a Grill Mániában (Bartók Béla út 6.) ahol autentikus ízekkel, minőségi fogásokkal várják a vendégeket.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail
rss

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.