Tényleg mindenki a Balkánon nyaralna

Azt, hogy egy ország mennyire népszerű a turisták körében, sokféleképpen lehet meghatározni. A TeflSearch nevű internetes oldal azt vizsgálta, hogy 2015 júliusa és 2016 júliusa között mennyien kerestek a Google-on keresztül egy adott utazási célpontra az egyes nemzetek polgárai. Az adatokat több mint 80 ország lakóinak keresése alapján elemezték 52 nyelven.

Az adatok összesítése alapján a világranglistát Horvátország vezeti; ide irányult az összes keresés 2,71 százaléka. Mögötte olyan népszerű célpontok szerepelnek, mint Görögország, Törökország, Thaiföld és Spanyolország.

Az már kevésbé meglepő, hogy a magyarok kereséseiben toronymagasan vezet Horvátország. Az összes keresés 29,8 százaléka erre vonatkozott az adott időszakban. A második helyezett Görögországra már csak kevesebb mint fele annyi keresés irányult. Az első ötbe még Olaszország, Bulgária és Törökország fért be.

Mire kerestek a magyarok?
Horvátország – 29,8%
Görögország – 14,0%
Olaszország – 11,6%
Bulgária – 9,3%
Törökország – 5,8%

A szálláskereső oldalak adatai is ezt igazolják: a 10 legnépszerűbb nyaralási úticél fele balkáni állam.

A Balkán növekvő népszerűségének számos oka van, az egyik a helyi konyhában rejlik. Hiszen aki arra járt az előszeretettel kóstolta meg a Sopszka salátát vagy éppen a Pljeskavicát.
Jó hír, hogy ezek az autentikus ízek Budapesten is elérhetők a Grill Mániában, ahol faszénen grillezett sültek mellett számos balkáni különlegesség vár mindenkit (Budapest, Bartók Béla út 6)

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail
rss

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük