Többen a saját autójukban fulladtak meg Szkopjében

Huszonegy ember vesztette életét, és több mint 60 megsebesült a Makedóniában tomboló viharok és áradások miatt. A mentéshez Szerbia is segítséget nyújtott.

Váratlanul sújtott le a vihar Szkopjére. Szombaton pár óra alatt annyi eső esett Makedónia fővárosára, mint amennyi egész augusztusban szokott.

Az áradás ugyanolyan gyorsan elvonult, mint ahogyan érkezett. Ám a nagy mennyiségű víz akkora pusztítást végzett, hogy a károkat volt, ahol csak a levegőből lehetett felmérni.

Több ember az autójában fulladt meg, mások pedig az alacsonyabban fekvő épületekben vesztették életüket. Az ország északi részén földcsuszamlások is voltak.

A miniszterelnök-helyettes szerint a független Makedónia történetében példátlan a mostani természeti katasztrófa. A politikus 21 halottról beszélt, de ez a szám emelkedhet még, ugyanis több település megközelíthetetlen a földcsuszamlások miatt.

Bulgária után Szerbia is segítséget ajánlott fel Makedóniának. Nemcsak mentésben járatos szakembereket, de eszközöket is biztosítanak az országnak.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail
rss

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.