Útibeszámoló – Sztruga, Macedónia

2015 nyarán jártam Sztruga városában, mely Macedónia délnyugati részén található az Ohridi-tó partján. A környék legnagyobb látványossága természetesen Ohrid városa, de érdemes a tó menti látványosságokat is megtekinteni.

Sztruga alapvetően egy kis jelentéktelen városnak tűnik, de valójában nem az ! Érdemes sétálni a Fekete-Drin folyó partján, mely a tóba ömlik bele igen sebesen ! A helyiek előszeretettel ugrálnak a tóba, hogy aztán a sodrással a tóba kerüljenek. A folyó partján több étterem is található, de érdemes végig sétálni a sétálóutcán is, ahol kezd érződni az, hogy Albánia milyen közel is van. Sztruga több mint 30%-a albán, ez a szuveníresekből könnyedén kiderül.

Struga 1 Struga 2 Struga 3 Struga 4

Egy pár óra séta bőven elég a városra, de érdemes továbbhaladni az Ohridi-tó partjának mentén, mivel Macedónia további csodákat és szépségeket rejt erre-fele.

Én is épp ezeket kerestem, de helyettük vaddarazsakat kaptam, mivel eltévedtem. Kis helyreigazítás után megtaláltam a Kalista kolostort, mely nem csak a templomai miatt híres, hanem a pálinkája miatt is (sikerült többször is kipróbálnom).

Kalista 1 Kalista 2 Kalista 3

A Kalista kolostortól 10 perc sétányira található a Szent Athanasianus barlangtemplom, ami nem mindennapi látvány !

Barlangtemplom

Többet nem is szeretnék elárulni, érdemes ezeket a helyeket is megnézni az embernek, ha Macedóniában jár !

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail
rss

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.