A barlang, melyet márt több mint 100 éve látogatnak, nevét pedig arról kapta, amikor a nap megvilágítja a vizet és az kéken tündököl. 

Bisevo Komizával szemben helyezkedik el az Adrián. Területe mindössze 5,8 négyzetkilométer. A sziget partjai mindenhol meredekek, és gyakorlatilag megközelíthetetlenek, kivéve a nyugati partszakaszt, ahol Biševo két kis kikötője Salbunara és Porat van.

A sziget elsõ lakói bencés szerzetesek voltak, akik Sveti Silvestar (Szent Szilveszter) templomot és a Cipijan (Ciprián) kolostort építették. A sziget különlegessége az itt termelt bor, amit az itt élõ néhány család termel.

Ám Bisevo leginkább a Baluni-öbölben található Kék-barlangjáról (Modra spilja) híres. A barlang hírnevét és szépségét igazolja az a tény is, hogy már 1884-óta látogatják rendszeresen a turisták. A legszebb látvány a déli órákban tárul elénk, amikor a barlang résein keresztül a nap sugarai behatolnak a barlangba és a vizet kék színûre festik, a körülöttük levõ tárgyak pedig ezüstszínben pompáznak.