Dél-Szerbiában a Radan-hegy déli lejtőin, Davolja Varos-ban 202 különös sziklaformáció található, amik vulkáni tufából és andezitből állnak, magasságuk 2 és 15 méter között változik. A terület tengerszint feletti magassága 700-720 m. A képződmények leginkább egy toronyra hasonlítanak. A legtöbb torony tetején andezitből álló szikla található. Az andezitsziklák megvédik a tornyokat a még gyorsabb eróziótól, mivel az eső nem tudja erodálni az anyagot, ami a kőtömb alatt van.

A területen két forrásból extrém savas (1,5ph-s) ásványvíz szivárog fel. Az ásványvíznek rendkívül magas (15g/l) az ásványi anyag tartalma. Az egyik forrás az Ördög vize, a másik pedig az Ördög forrása nevet viseli. A vizük feltűnően vöröses színű az oldott ásványi anyagoknak köszönhetően. Fogyasztása nem javasolt. Ennek egyik oka, hogy nincsenek hosszú távú tapasztalatok az emberi szervezetre való hatását illetően, több ásványi elem tartalma a sokszorosa mint az ivóvízé.  A másik ok a legendában keresendő.

Aszerint a terület egy ördög otthona volt, akit zavart a jámbor emberek jelenléte. Így kieszelt egy tervet, hogy megváltoztassa az emberek gondolkodásmódját: aki ivott az ördög vízéből, megőrült és elfelejtette származását. Egy testvérpár jó nagyot kortyolt a vízből és annak személyiségváltoztató hatására házasságot kívántak kötni egymással.

Az esküvő napján azonban a területen őrködő tündér imával fohászkodott Istenhez, hogy az akadályozza meg valamilyen módon ezt a vérfertőzést. A tündér imái meghallgatottak és a ceremónia időpontjában Isten hideg szelet korbácsolt, s azzal kővé fagyasztotta a násznépet.

A 67 hektáros természetvédelmi terület látogatható, a legszebb formációkhoz és a forrásokhoz kiépített túra útvonalak vezetnek, és kilátópontokat is kialakítottak, ahonnan legjobban ráláthatunk az ördög városára..