Fedezd fel Eger legszebb helyeit egy különleges balkáni túra során! Egri vár, minaret, törökfördő és kiváló borok – ezek is rád várnak! 

Ezek várnak rád a túra során: 

  • Eger és a Balkán
  • Egri vár, Dobó István és a 1552-es győzelem
  • Oszmán Birodalom legészakibb mecsete
  • Törökfürdő és a hagyományok
  • Evlija Cselebi a középkori “utazóblogger”
  • Egri borok
  • Eger legszebb helyei

RÉSZLETES PROGRAM:

A reggeli órákban a csoport Budapestről indul Egerbe vonattal, megérkezés után a vasútállomástól rögtön a város egyik legnagyobb látványossága felé vesszük az irányt, ami az Egri bazilika. A belvárosi sétálóutcákon sétálva jutunk el Eger főterére, a Dobó István térre, ahol egy rövid reggeli kávézás, pihenő után bevesszük a várat!

Útközben megismerkedünk Evlija Cselebi 16. századi híres török utazó életével, akinek köszönhetően számos magyar városról is tudjuk hogyan nézhetett ki az Oszmán Birodalom alatt. Az Egri vár felfedezése során megismerkedhetsz a 1552-es győzelem titkaival, a vár történetével, Dobó István kapitány életével.

Miután bevettük a várat 🙂 az Oszmán Birodalom legészakibb mecsetéhez utazunk, ahol a bátor szelleműek jó idő esetén fel is mászhatnak egy csigalépcsőn a tetejére. A mecsetet korábban leakarták rombolni, de szerencsére sikertelen volt a kísérlet. Egy ebéd szünet után nem marad ki Valide Szultán fürdőjének romjai sem.

Ha Eger, akkor borok! Természetesen nem maradnak ki az egri borok kóstolása sem, melyre a Petrény Pincészet belvárosi helységében kerül majd sor. A borkóstolás során azt is megtudhatod, hogy honnan kapta a nevét az Egri bikavér!

A borkóstolás után a jelenleg is működő Egri törökfürdő történetével ismerkedhetnek meg a résztvevők, megtudhatjátok, miért volt ilyen jelentős a fürdés, milyen szokásai voltak. Aki szeretne pedig nem csak kívülről, hanem belülről is megnézheti, egyénileg fürdőzési lehetőség is van a gyógy illetve normál vizű medencékben. A csoport többi tagjaival az Egri vasútállomásra megyünk vissza és utazunk haza vonattal Budapestre.

A túra során megismerheted Eger és a Balkán kapcsolatát, felidézheted, milyen volt az élet a törökkori Egerben, miért jártak az emberek a hammamba, emellett megismerheted a város történelmét és a muzulmán vallás hagyományait is.

 

 

MIÉRT UTAZZ VELÜNK?

Az ismertebb látnivalókon túl megmutatjuk a térség rejtett értékeit, elviszünk olyan helyekre is, ahova másképpen nehezen jutnál el. A Balkánhoz személyesen kötődve többet tudunk a régióról, így nem csak a „kötelezőket” tudhatod meg, hanem mindazt ami színesíti, gazdagítja a térség megértését: helyi ízeket, szokásokat, történeteket. Az élményekre helyezzük a hangsúlyt, biztosítva elegendő szabadidőt a területek önálló felfedezéséhez is.

 

 

 

 

 

A túra minden korosztály számára teljesíthető, sok megálló és pihenő lesz!

Utazás: vonattal Budapestről Egerbe reggel és aznap este vissza.
A túrához Egerben is lehet csatlakozni!

Pontos vonatinformációkat az utasoknak fogunk küldeni!

Időpont: 2021.10.16. (szombat)

Részvételi díj:   8.900 Ft. / Borkóstoló nélkül: 5900 Ft.

Az ár tartalmazza: 

  • Magyar nyelvű idegenvezetést és asszisztenciát a túra során végig
  • Borkóstolást a Petrény pincészetben

Nem tartalmazza:  vonatjegyeket, belépőket (Egri vár, Minaret és Török fürdő) biztosítást, egyéb ital és ételfogyasztást
A vonatjegy vásárlásában tudunk segíteni.

Lemondási feltételek: Az indulás napjától számított 7 napon túli lemondás esetén a befizetett összeg visszautalásra kerül. 7 napon belüli lemondás a részvételi díj 50%-val egyenlő bánatpénz megfizetése mellett történhet. Amennyiben a túra meghiúsulna, úgy a befizetett összeg visszautalásra kerül.

Jelentkezés: Jelentkezni a túra teljes összegének átutalásával lehet. Az utalási adatokat jelentkezéskor tudjuk küldeni.

Jelentkezés, kérdések, fizetési részletek:
 Balkaninfo.hu Facebook oldalán üzenetben
– balkaninfo.hu@gmail.com
– Telefon: +36 30 623 1644