Szerbia, Bulgária, Görögország és Horvátország ultrái után most Makedónia legnagyobb szurkolói csoportja, a Komiti Szkopje kerül bemutatásra.

A csoportot 1987-ben alapították, de nevük eredete a török korig nyúlik vissza, mikor is makedón fiatal harcosok fellázadtak a török elnyomás ellen. A partizánokat együttesen Komiti-nek hívták.

Makedónia legnagyobb stadionjában (Filip II Stadion) játszik a csapatuk, a Vardar Szkopje, mely az ország legsikeresebb klubcsapata. A 33 ezer férőhelyes stadion nyugati része az övéké, ezért gyakran emlegetik őket Komiti Zapad-ként is (zapad = nyugat).

Komiti 2 Komiti 3

Természetesen a foci az első számukra, de gyakran járnak a férfi és a női kézilabda csapat mérkőzéseire is. Az elmúlt években gyakran jártak Magyarországra a női kézilabda Final4 miatt. Jelszavuk: Egy élet, egy szerelem – Vardar

Gyakran kerülnek konfliktusba a Komiti fiúk, mivel Makedóniában elég rossz a kapcsolatuk a többi ultra csoporttal, legfőképpen a bitolai Ckembari-val (szurkolói makedónok) és Ballistet-el (szurkolói albánok). Remek a viszonyuk viszont a német Schalke szurkolóival.A Komiti-nek vannak tagjai szerte a világon, Kanadában, Ausztráliában, Németországban, de Ausztriában is.