Pristina Európa legfiatalabb országának, Koszovónak a fővárosa, ami különleges hangulata és látnivalói miatt vonzza az oda látogatókat. 

A 200 ezer lakosú Pristina Koszovó fővárosa, mely 2008 óta független, de a mai napig több európai ország sem ismeri el (Szerbia, Oroszország).

A fiatalok legnépszerűbb találkozási pontja a New Born emlékmű (a főképen), melyet a fiatalok tetszés szerint díszíthetnek.

A 15. században épült a Mehmet Fatih szultán mecset, ami a renoválások után újra jó állapotban van. A városközponttól nem messze található a Koszovói Nemzeti Könyvtár, mely meglehetősen absztrakt.

Az albánok legnagyobb történelmi hőse, Szkander bég lovasszobra mellett érdemes ellátogatni a Teréz anya Katedrálishoz, aminek fel lehet menni a tornyába (lifttel), onnan pedig be lehet látni a város jelentős részét. Teréz anya albán származású, így a koszovóiak számára nagyon fontos személy, több helyen is van szobra a városban.

Minden balkáni városban érdemes ellátogatni a helyi piacra is, Pristinában a magyar árak töredékéért lehet vásárolni.

Pristina nem egy tipikus európai főváros, ha a világ más részére kíváncsiak, nem kell sokat utazniuk, csak egy órácskát. Irány Pristina !