Fedezd fel Pécs legszebb helyeit, törökkori látnivalóit és balkáni kötődéseit! Ellátogathatsz egy türbébe, dzsámiba, és hammamba is! A séta pedig egy balkáni ebéddel zárul.

Pécset gyakran nevezik a Balkán kapujának mediterrán hangulata és számos törökkori emléke miatt. A séta során felfedezzük Pécs török emlékeit, ellátogatunk Idrisz baba türbéjéhez és megtudhatjuk, miért zarándokolnak el ide a török emberek. Emellett nem marad ki Pécs szimbólumának, a Belvárosi templomnak, avagy Gázi Kászim pasa dzsámijának a meglátogatása sem. Felidézzük, milyen lehetett Pécs a 15-16. században, bejárjuk a várost, miközben a híres utazó, Evlija Cselebi írásait olvashatjuk, hogy milyen volt Pécs az Oszmán Birodalom fénykorában. 

Ellátogatunk Memi pasa fürdőjéhez, ahol megismerhetjük milyen volt egy török fürdő az Oszmán Birodalomnak. Az utazás során nem csak kívülről nézzük meg a látnivalókat, hanem be is megyünk! Jakováli Hasszán pasa dzsámija sem marad ki a városnézés során. Pécs belvárosa is számos török emléket őriz, melyekről valószínűleg még nem is hallottál. A Pécsi dóm is rendelkezik törökköri kapcsolattal, ezt is megismerheted a séta során.

Pécsen jelentős a horvát és a szerb kisebbség is, a túra során megismerkedünk kultúrájukkal és történelmükkel. 

A séta pedig egy helyi balkáni étteremben zárul, ahol megismerkedünk a térségbeli ételekkel és italokkal, ilyen például a nyáron szuperül frissítő sopszka saláta, grillezett húsok, mint a csevap és a pljeskavica. 

 

Miért utazz velünk?

Az ismertebb látnivalókon túl megmutatjuk a térség rejtett értékeit, elviszünk olyan helyekre is, ahova másképpen nehezen jutnál el. A Balkánhoz személyesen kötődve többet tudunk a régióról, így nem csak a „kötelezőket” tudhatod meg, hanem mindazt ami színesíti, gazdagítja a térség megértését: helyi ízeket, szokásokat, történeteket.

Az élményekre helyezzük a hangsúlyt, biztosítva elegendő szabadidőt a területek önálló felfedezéséhez is.

A túra minden korosztály számára teljesíthető, sok megálló és pihenő lesz!

 

Utazás: 7.53-kor induló vonattal Budapest Keletiből Pécsig és aznap vissza a 19.09-es vonattal, ami 22.05-re ér be Budapestre. Pécsen is lehet csatlakozni 11 órakor a Belvárosi templomnál. 

Időpont: 2023. június 3. (szombat)

Ár: 15.500 Ft/fő, mely minden alábbit tartalmaz:

– Balkáni válogatott ételekből álló ebéd: csevap, gourmand pljeskavica, csirkemell steak, bosnyák pljeskavica, grillezett sajt, ajvár, kajmak, sopszka saláta, lepény
– Egésznapos magyar nyelvű idegenvezetést és asszisztenciát

Az ár nem tartalmazza: belépőjegyek, vonatjegy, egyéni fogyasztás

Lemondási feltételek:
15 napon belüli lemondás a részvételi díj 50%-val egyenlő bánatpénz megfizetése mellett történhet. 7 napon belüli lemondásra nincsen lehetőség. Amennyiben a túra meghiúsulna, úgy a befizetett összeg visszautalásra kerül.

Jelentkezés: Jelentkezésért kérjük írjon a balkaninfo.hu@gmail.com mail címre. Jelentkezni a túra teljes összegének átutalásával lehet. Az utalási adatokat e-mailben tudjuk küldeni. 

Kérdés esetén: +36 30 623 1644