Mediterrán és balkáni hangulat, a szecesszió ékkövei és Szeged legszebb látnivalói várnak rád a túrán!

✅ Ami lesz:

  • Szeged legszebb helyei, köztük a Dóm, a Sóhajok hídja és a Hősők kapuja
  • Szeged és a Balkán, szerb templom és a helyi szerbek története
  • A szecesszió legszebb ékkövei
  • Balkáni ebéd egy helyi délszláv étteremben
  • Sok beszélgetés és jó hangulat

 

RÉSZLETES PROGRAM

A reggeli órákban Budapestről indulunk Szegedre, de ott is lehet csatlakozni a városnézéshez. A séta első megállója a sök kapuja, melyet az I. Világháború során elesett szegedi katonák emlékére készítettek, majd Szeged egyik legszebb szecessziós épületéhez, a Raichl-palotához vezet utunk, mely nagyobb, de talán szerényebb, mint szabadkai “párja”. Egy kávé és süti szünet után közösen felfedezzük Szeged talán legnagyobb látványosságát, a Dómot és a Dömötör-tornyot, itt megismerkedünk a rendkívül érdekes történetével is, a vállalkozókedvűek pedig a toronyba is fel tudnak menni. 

Sétánk balkáni résszel folytatódik a Szent Miklós szerb ortodox templomnál, ahol megismerkedünk a szegedi szerbek történetével, kultúrájával, emellett Szegeden számos más balkáni nemzetiség is élt, horvátok, bosnyákok és görögök is.
Majd a Szegedi Tudományegyetem főépülete és további szecessziós ékkövek felé vesszük az irányt. Megtekintjük az Unger-Mayer házat és a Reök-palotát is. 

 

Szeged egy igazi mediterrán város balkáni hangulattal és életérzéssel, melyet a számos napsütéses óra és kedves lakói is bizonyítanak. A belvároson át jutunk el a Sóhajok hídjához, amit azért építettek, hogy egyszer, egy ember átmehessen rajta. Nem marad ki a híres, szintén szecessziós stílusú Szegedi Zsinagóga megtekintése (zárva van, így csak kívülről tudjuk megcsodálni).
Túránkat egy balkáni késői ebéddel zárjuk egy helyi szerb/délszláv étteremben, majd jóllakottan, tele élményekkel térünk haza. 

 

 

 

 

MIÉRT UTAZZ VELÜNK?

Az ismertebb látnivalókon túl megmutatjuk a térség rejtett értékeit, elviszünk olyan helyekre is, ahova másképpen nehezen jutnál el. A Balkánhoz személyesen kötődve többet tudunk a régióról, így nem csak a „kötelezőket” tudhatod meg, hanem mindazt ami színesíti, gazdagítja a térség megértését: helyi ízeket, szokásokat, történeteket. Az élményekre helyezzük a hangsúlyt, biztosítva elegendő szabadidőt a területek önálló felfedezéséhez is.

A túra minden korosztály számára teljesíthető, sok megálló és pihenő lesz!

 

Utazás: vonattal Budapestről Szegedre reggel és aznap este vissza.
A túrához Szegeden is lehet csatlakozni!

 

Időpont: 2022.10.01. (szombat)

 

Részvételi díj:   10.900 Ft. 

Az ár tartalmazza: 

  • Magyar nyelvű idegenvezetést és asszisztenciát a túra során végig
  • 2 db közlekedési jegyet Szegeden
  • Balkáni ebédet egy helyi délszláv étteremben

Nem tartalmazza:  vonatjegyet, belépőket, egyéb ital és ételfogyasztást
A vonatjegy vásárlásában tudunk segíteni. 

 

Lemondási feltételek: Az indulás napjától számított 10 napon túli lemondás esetén a befizetett összeg visszautalásra kerül. 10-6 napon belüli lemondás a részvételi díj 50%-val egyenlő bánatpénz megfizetése mellett történhet. 5 napon belüli lemondásra nincsen lehetséges. Amennyiben a túra meghiúsulna, úgy a befizetett összeg visszautalásra kerül.

Jelentkezés: Jelentkezni a túra teljes összegének átutalásával lehet. Az utalási adatokat jelentkezéskor tudjuk küldeni. 

Jelentkezés, kérdések, fizetési részletek:
Balkaninfo.hu Facebook oldalán üzenetben
balkaninfo.hu@gmail.com
– Telefon: +36 30 623 1644