Csodaszép felfedezetlen természeti kincsek, Kusturica hangulatos világa és forgatási helyszínei, gasztro élmények és számos ismeretlen rejtett látnivaló? Irány Szerbia nyugati része!

➡ Az utazás során ezek várnak rád!
– Természeti kincsek ⛰ Tara Nemzeti Park, Stopice-barlang, Gostilje-vízesés, Zlatibor és Mokra Gora
– Kusturica és “Az élet egy csoda” filmforgatási helyszíne, Shargani 8-as élményvonatozás ???? és a rendező faluja, Drvengrad
– Sirogojno skanzen és a gyapjú
– Belgrádi rövid városnézés: Nándorfehérvári vár és a belváros
– Szerbia kultúrájának, történelmének megismerése
– Szerb gasztro élmények

“Az élet egy csoda”

Ez nem csak egy kiváló üzenet lehetne, hanem Emir Kusturica híres filmrendező egyik filmjének a címe is, melynek a forgatási helyszínére is ellátogathatsz utazás során egy élményvonatozás közben. A Shargani 8-as vonatozás közben több helyszínt is értintve megállunk a vasútállomáson, ami a filmben is szerepelt. No és persze a híres települése, Drvengrad sem marad ki! A túra során egy egész napos Kusturica napot tartunk, beszélgetéssel, zenehallgatással és jó hangulattal.

Amiben szintén nem lesz hiány, azok a természeti kincsek, hatalmas hegyek, folyók, patakok, barlang, vízesés … Szerbia nyugati része bővelkedik a szebbnél-szebb látnivalókkal. A Tara Nemzeti Park kilátópontja és a különleges “Ház a Drinán” sem marad ki az utazás során. A Mokra Gora hegyei, Zlatibor különleges tájai, a Stopice-barlang zeg-zugai, a magasból lezúduló Gostilje-vízesés – csak kapkodhatod a fejed, hova nézz!

Sirogojno-ról aligha hallottak sokan, pedig egy különleges skanzennek ad otthont, ahol a hangulatos házikók között sétálva megismerhetjük miről is híres ez a rész! Spoiler: Gyapjú!
Az utazás során pedig számos gasztro élmény vár ránk, megismerheted a szerb gasztronómiát! Természetesen az ország kultúrájába és történelmébe is betekintést nyerhetsz! Egy kis extra programként pedig ellátogatunk a magyar történelem egyik legfontosabb helyszínére a Nándorfehérvári várba. Belgrádban lesz egy kis szabadidő is a belvárosban!

➡ Időpont: 2024 május 17-20. (péntek-hétfő) Hétfő Pünkösdhétfő, így csak 1 nap szabadságot kell kivenni ????

➡ Utazás: Budapestről Belgrádba és vissza az AirSerbia ✈ (szerb nemzeti légitársaság) menetrendszerinti járatával. Szerbián belül külön kis kb 20 fős modern, légkondicionált busszal.

➡ Szállás: Zlatibor városban, Hotelben, kétágyas vagy franciaágyas szobákban, saját fürdőszobával, Wi-Fi-vel.

➡ Étkezések: Reggeli szálláson, 1-2-3. nap szerb tradicionális ebédek

➡ Részletes program, ár: A részletes program kidolgozás alatt van, de rövid időn belül meg lesz! Előzetes érdeklődés esetén írj nekünk a balkaninfo.hu@gmail.com mail címre és elsőként értesülhetsz a részletekről, így biztosan nem maradsz le az útról!
Kapcsolat: Kalcakosz Tamás +36 30 623 1644

Az utazás társszervezője a Szerbia Magyarul csapata (https://www.szerbiamagyarul.com/)