A koszovói terrorellenes hatóságok letartóztattak 19 Iszlám Államhoz köthető embert, akik a gyanú szerint terrortámadást készültek elkövetni az Izrael-Albánia világbajnoki selejtező-mérkőzés alatt.

A koszovói titkosszolgálattal együttműködő rendőrség arról számolt be, hogy nem csak Koszovóban, hanem Albániában és más balkáni területeken is vérfürdőt rendeztek volna a célszemélyek.  A hatóságok már hosszabb ideje figyeltek egy csoportot, akik közvetlenül Lavdrim Muhaxheritől, az Iszlám Állam egyik tagjától kapta az utasításokat. Ez a férfi magát a Szíriában és Irakban tartózkodó albánok vezetőjének kiáltotta ki.

A 19 letartóztatott közül 18-an koszovói állampolgárok, és egy férfi macedóni albán. A rendőrség közlése szerint „bizonyos személyek terrortámadásokat készültek végrehajtani Koszovóban az izraeli válogatott tagjai és szurkolói ellen az Izrael-Albánia mérkőzés alatt”. Szíriában nagyjából 300 koszovói harcolhat, de közölük már 50-en meghaltak.

A fenyegetettség miatt a mérkőzés helyszínét Shkoderből áthelyezték a főváros melletti Elbasanba. A mérkőzést Izrael 3-0 -ra nyerte.