Ötnapos uralkodása alatt hadat üzent Montenegrónak. Otto Witte német cirkuszi akrobata és komédiás volt a független Albánia első királya.

Hogyan történhetett meg mindez?

Albánia, miután függetlenné vált az oszmán birodalomtól azzal a gonddal szembesült – uralkodói család hiányában – hogy nincs kinek vezetnie az országot. Az ország státuszát rendezendő egyezmény ugyan tisztázta ezt a kérdést, ám a nagyhatalmi döntéssel szemben a helyiek V. Mehmed unokaöccsének ajánlották fel a trónt.

Itt lépett színre Otto Witte aki valamelyest hasonlított a leendő királyra és ezt kihasználva Dürresbe utazott majd Halim Eddin herceg nevében táviratozott, hogy fogadják.

A helyi muzulmán albánok I. Ottó néven 1913. augusztus 13-án királlyá koronázták, első intézkedésével háremet rendelt magának, valamint hadat üzent Montenegrónak.  Öt nap múlva lelepleződött miután a szultáni udvarból érkező távirat jelezte, hogy a herceg még útra sem kelt. A komédiás viszont addigra elszelelt, a kincstár egy részét azért magával vitte.

Hátralévő életében a berlini hatóságok által kibocsátott személyi igazolványának foglalkozási rovatában a cirkuszigazgató mellett az  Albánia egykori királya bejegyzés is szerepelt.