11 csapat vágott neki az első alkalommal kiírt Balkán Kupa küzdelmeinek, mely három csoportban zajlottak. A torna izgalmát jól mutatja, hogy mindhárom csoportban az utolsó mérkőzések döntöttek csak a továbbjutókról, de haladjunk sorban.

Az A jelű csoport az FC Harrer fölényét hozta, hiszen mindhárom mérkőzésüket megnyerve, kapott gól nélkül végeztek az élen, megelőzve a Budapest Young Boys és a Sasok FC csapatát, valamint a nagyot harcoló Vajdasági Betyárokat.

Több meglepetéseredményt is hozott a B csoport, melynek végén a derekasan harcoló Ulcinj Superstars kényszerült távozni. A harmadik csoport rögtön egy meglepetéssel indult, hiszen legyőztük az esélyesebb Bohócok csapatát, akik végül kiestek a további küzdelmekből.

Következtek a negyeddöntők, amelyek során a legnagyobb küzdelem a Harrer – Hedonitas párharcot jellemezte, a feszült hangulatú mérkőzés végül egygólos Harrer győzelmet hozott, rajtuk kívül a Palota FC, Nomivan és a Balkaninfo jutott tovább.

Az elődöntő a két rendező összecsapását hozta, mely a torna egyik legnagyobb harcát eredményezte. Ellenfelünk hamar megszerezte a vezetést, ám meglepetésre kiegyenlítettünk, amivel alaposan megleptük ellenfelünket. Innentől mindkét csapat előtt adódtak a lehetőségek, a hajrá a Harrernek sikerült jobban, így ők jutottak a döntőbe. A másik ágon a Nomivan visszavágott a Palotának a csoportban elszenvedett vereségért és került a döntőbe.

A Palota-Balkaninfo mérkőzés soha nem látott izgalmakat hozott, a két együttes a játékidőben nem jutott dűlőre, a büntetőkben a Palota bizonyult jobbnak, így megszerezte a kupa 3. helyét.

A döntőt az egész tornán jól védekező (egyedül mi rúgtunk nekik gólt) és pontosabban támadó Harrer győzelmét hozta, így ők lettek az I. Balkán Kupa győztesei.

Végeredmény:
1. FC Harrer
2. Nomivan
3. Palota FC
4. Balkaninfo

A gólkirály 8 találattal Pénzes Norbert (Nomivan) lett.
A legjobb kapus díját a Harrer hálóőre Fejes László kapta
A torna legjobb játékosa a Balkaninfo csatára Szerető Márton lett.

A tornán készült fotókat itt találjátok.