Vajdaság címerének elrendezése a terület földrajzi elhelyezkedését követi, így a bal felső részen Bácska, a jobb fölső részen a Bánát, alul pedig a Szerémség címere található.

Bácska
Királykék mezőben Pál apostol áll mezítláb zöld füvön, barna palástban, feje körül arany glóriával, jobb kezében lefelé fordítva arany markolatú és keresztvasú fehér kardot, bal kezében az Ószövetséget tartja. Az apostol azt jelképezi, hogy a török uralom megdöntése után a kereszténység visszatért a megyébe.
A motívumot az 1699-es karlócai béke óta használták Bács-Bodrog vármegye címerében.

Bánát
A jobb oldali függőleges mezőben Temes vármegye címertartó állata van: vörös mezőben jobb felé forduló, jobb mancsában szablyát tartó aranyszínű oroszlán ágaskodik, és a törökök állandó fenyegetésével szembeni hősies bátorságot jelképezi. A motívum 1779-től szerepelt Temes vármegye hivatalos címerében.

Szerémség
A vízszintes mezőben Szerémség címere van: királykék mezőben három ezüstszínű hullámvonal (a Bosut, a Száva és a Duna folyó), a második vonal alatt zöld füvön arany nyakláncos szarvas pihen, mögötte ciprusfa áll.
Az aranynyakörves szarvas azt szimbolizálja, hogy a megye népe minden pillanatban kész volt saját védelmére kelni, a ciprus pedig az örökkévalóság szimbóluma.

2014 óta hivatalos jelképnek számít a hagyományosnak nevezett címer, amely az 1848-as „szerb vajdaság” idejéből származik, amikor Vajdaság az Osztrák-Magyar Monarchia részét képezte. Így jelenleg a két címert egymás mellett használják.