Ha Balkán akkor mulatozás, zene, tánc és pia minden mennyiségben. A balkáni hangulatot mi sem tükrözi jobban, mint Emir Kusturcia világhírű filmje, a Macska-jaj (Crna macka, beli macor).

? Balkáni Filmklub: Macska-jaj (magyar szinkron, 135 perc, 12+)

Grga Pitic – a cigány keresztapa és szemétdombkirály – és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.

A Balkáni Filmklub célja a térség mozgóképes remekműveinek bemutatása a magyarországi közönség számára.

▶️ Időpont: 2022. március 21. – 17:30
▶️ Helyszín: Bem Mozi (1027 Budapest, Margit krt. 5.)

▶️ Jegyárak:
Felnőtt: elővételben 1100 Ft, helyszínen 1300 Ft.
Diák: elővételben 800 Ft., helyszínen 1000 Ft.

▶️ Jegyvásárlás:
– Elővételben banki átutalással. Jegyrendelés: https://cutt.ly/rPM37kF
Az utalási adatokat e-mailben küldjük.
– Helyszínen a film kezdete előtt 30 perccel tőlünk
A Bem Mozi nem árul jegyeket!

A jegyek nem helyre szólnak, helyfoglalás érkezési sorrendben. A moziterem ajtaját 5 perccel a film kezdete előtt nyitjuk.

Kapcsolat, kérdések: balkaninfo.hu@gmail.com