Hatalmas hegyek, kalandos utak, gyönyörű természet és vízvilág – a Bovilla-tó kihagyhatatlan látnivaló ha Albánia fővárosában jár az ember. 

Tirana, Albánia fővárosa számos látnivalóval vonzza az oda látogatókat, de hangulata is megkapó lehet, mivel számos étterem, kávézó és kocsma biztosítja a helyiek és a turisták szórakozását. Ha felfedeztük a főváros legszebb helyeit, ne hagyjuk ki a mindössze kb. 15 km-re található Bovilla-tavat!

A Bovilla víztározó egy 4,6 négyzetkilométeres víztározó a Dajt-hegy Nemzeti Parkban. Ez biztosítja Tirana ivóvízének nagy részét.

Bár távolságban nem tűnik nagynak, időben érdemes többel számolni, mert az utolsó szakaszon az út minősége nem túl jó, de legalább kalandos. A tó körül egy étterem is található, ahová betérhetünk például egy jó kávéra. A festői tavat pedig egy kilátópontról is meg lehet tekinteni. Szuper lehetőség a kirándulás is, de a tóban sajnos fürdeni nem lehet.

A Bovilla-tóhoz autóval lehet csak eljutni, tömegközlekedés nincsen, viszont ha nincs saját vagy bérelt autónk, akkor is van lehetőség eljutni ehhez a csodaszép helyhez, ugyanis számos utazási iroda indít egyéni vagy kiscsoportos túrákat ide.