Mi az, ami leginkább megragad minket egy városban?
Belgrád éjjel-nappal forr, az élet soha meg nem szűnő lüktetése itt, két civilizáció határán, a Kelet és a Nyugat határán, a Száva és a Duna torkolatában, az Avala lábánál sosem hagy alább. Belgrád
városa egyszerűen elvarázsol minket.
Győződjenek meg róla Önök is!

Ismert tény, hogy Szerbiában remek a konyha, így a hagyományos szerb konyhaművészet sem maradhat ki a sorból. Ismerjék meg a szerb specialitásokat, a csevapcsicsát, a sonkát, a sült babot (prebránác), a pljeszkavicát, a próját, a sós pitéket, a töltött káposztát, az agyagtálban sült kacsát és sok más finomságot.

Vendégeink a belgrádi “Belgrade groovzzz” együttes előadásában, egy pohár minőségi szerb bor vagy házipálinka mellett élvezhetik a szerb zene leghíresebb slágereit és a rézfúvósok jellegzetes, lüktető, balkáni dallamvilágát (Macska-jaj).

A Belgrade groovzzz nemcsak egy együttes, hanem egy új zenei irányzat képviselője is, amelyben a tagok személyes zenei kontúrja keveredik a különböző zenei stílusokkal. A zeneműveket, amelyek között találunk feldolgozásokat és saját szerzésű műveket is, mély szenzualitás jellemzi és alkotóik kifinomult muzikalitásáról és a tapasztalatáról tesznek tanúságot.

Időpont: 2019 szeptember 12 (csütörtök) 14 óra
Helyszín: Sonkamester – Balettcipőben (1065 Budapest, Hajós utca 14)

Az esemény szervezője a Budapesti Szerb Kulturális Központ. A rendezvény a 10. alkalommal megrendezésre kerülő Szerb Kultúra Hónapja része.

A rendezvény Facebook eseménye.

Részletek, további programok a X. Szerb Kultúra Hónapjáról.