A háború elől menekült családjával, most pedig világsztár lett Rita Ora albán származású énekesnőből.

Bemutattuk eddig a Balkán-félsziget talán 2 legsikeresebb énekesnőjét, a macedóniai albán felmenőkkel rendelkező BEBE REXHA-t, illetve a mindössze 21 éves londoni születésű, de koszovói albán származású DUA LIPA-t, aki július 8-án a Balaton Sound-on is fellép.

Ezúttal pedig, a szintén albán származású és szintén világsztár Rita Sahatçiu Ora kerül bemutatásra. Rita Ora 1990-ben született Pristinában, ami akkor még Jugoszláviához tartozott, viszont a háborúk miatt szüleivel már néhány hónaposan elköltözött az Egyesült Királyságba. Anyja, Vera, pszichiáter, apja, Besnik pedig kocsmatulajdonos. Egy nővére (Elena) és egy öccse (Don) van. Londonban nőtt fel és itt járt iskolába is. Korán elkezdett az énekléssel foglalkozni. 2004-ben szerepelt a Spivs című filmben. A 2009-es Eurovíziós Dalversenyen Angliát szerette volna képviselni, de végül nem választották be.

A 26 éves énekesnő 2012-ben adta ki első albumát, de dolgozott már együtt Will.I.Ammel, Kanye Westtel, Ester Deannel, Drake-kel, Chris Brown-nal és még egy sor világsztárral. Rita Ora zenéit már több százmillión hallgatták meg a YouTube-on. Egyébként énekesnői pályafutása mellett filmekben is szokott szerepelni, a “Halálos iramban 6” -ban és “A szürke ötven árnyalat” című filmekben is szerepelt.