Nemzetközi és magyar művészek alkotásai elevenítik meg Nikola Tesla életét és alkotásait a Magyar Elektrotechnikai Múzeum szomszédságában álló Tesla Budapestben, a május 31-én nyíló Nikola Tesla – Mind from the Future című kiállításon.

Az eredetileg a zágrábi Mestrovic-pavilonban bemutatott interaktív kiállításon a közönség végigjárhatja Tesla életútját, amelynek során Budapest is fókuszba kerül, hiszen a tudós fiatalon érkezett a magyar fővárosba, ahol megismerkedett Puskás Tivadarral, és életre szóló barátságot kötött kollégájával, Szigeti Antallal.

Puskás segítségével kapott állást a párizsi Continental Edison Companynél, majd innen került Amerikába, hogy későbbi nagy ellenfele, Thomas Alva Edison alkalmazásába álljon. Életútjáról részletesen itt olvashat.

A kreatív tárlaton bemutatják korszakalkotó találmányait, mint az indukciós motor, a rádió, a vezeték nélküli energiaátvitel és a távirányító. A zágrábi kiállítást egyébként 110 ezren látták. Budapesten szeptember 1-ig tekinthető meg a Kazinczy utca 21/C. alatt.