Eleged van az egyforma szállodákból, apartmanokból? Mutatjuk a megoldást!

Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a luxus sátrazásként emlegetett glampingezés. A világ számos pontján kínálnak ilyen szálláshelyeket – ideje volt, hogy Horvátországban is megjelenjen. A szabadságérzetet, természetközeliséget és kényelmet ígérő sátor jelenleg mintegy 30 ezer forintért bérelhető Biograd na Moru partján. Hogy mit kap a pénzéért?

A tölgyfák illata, a szél simogatása, a tenger morajlása, a kék víz látványa – és mindez egy sátor teraszáról. Ugye, hogy jól hangzik? Ha magával ragadta a glamping életérzés, jó, ha tudja, hogy mostantól a horvát tengerparton nyolc luxussátor is várja a turistákat. A ponyvázott, fa alapzatú sátrakban kényelmes ágyak, felszerelt konyha, nagy ebédlőasztal, hangulatos fürdőszoba, wifi, tv és klíma berendezés fogadja a vendégeket. Még egy bár is tartozik a szállásokhoz, amelyet az étel-és italfogyasztásra rendeztek be.

A sátrak átlagosan 50 négyzetméter alapterületűek. A belteret igyekeztek úgy kialakítani, hogy mindenkinek legyen egy kis magán tere, amit elkülönített szobákkal oldottak meg. Így családoknak (gyerekágyat is biztosítanak), pároknak és baráti társaságoknak is jó választás lehet.

Az első horvát glampinget egy helyi fiatal pár álmodta meg. Olyan szálláshelyeket akartak létrehozni, ahol a turisták a természetben érezhetik magukat, de mindezt luxus körülmények között tehetik meg. A sátrak helyeit egy fásított parkban találták meg, így a glampingezőknek a déli órák forró napsütése elől is van hova elmenekülni.

A gyerekeket játszótér és egy gyerekklub várja, ahol a szülők akár megőrzésre is ott hagyhatják a kicsiket néhány órára. Ameddig ők a parton sétálnak, az animátorok a kiskorúak energiáit kézműves foglalkozásokkal és különböző játékokkal kötik le.