Bihać (Bihács) az Una Nemzeti Park szélén elhelyezkedő kisváros, Nyugat-Bosznia egyik legjelentősebb központja.

Aki raftingolni szeretne az Unán vagy kirándulni indul a híres vízesésekhez (amelyek Bosznia-Hercegovina legszebb vízesései) jó helyen jár!

Bihać belvárosában is megéri körbenézni, sétálhatunk egyet a város főutcáján, ahol kávézók sora várja a betérőket; megnézhetjük a Fatihija dzsámit, a Kapitány-tornyot, ami nevét onnan kapta, hogy a török végvári kapitányok székhelye volt, vagy felfedezhetjük a városon átfolyó Una folyó partját illetve annak parkosított szigeteit. A településen számos szálloda, panzió és vendégház működik, így ideális kiindulópontja lehet a környék és a Nemzeti Park felfedezésének.

A város és vára a XII.-XIV. században magyar kézen volt, de a törökök 1592-ben elfoglalták és az Oszmán Birodalom egyik kiemelt jelentőségű védelmi bástyája lett. Enne oka, hogy Bihać volt a legnyugatabbra fekvő európai város, amelyet a törökök meghódítottak. Szandzsákszékhelyi rangot kapott és egészen 1878-ig török megszállás alatt maradt.

A Kapitány-torony szomszédságában egy nagy toronyra figyelhetünk fel, ez a Zvonik templom maradványa, amelynek ma már csak tornya és bejárati homlokzata áll. A Zvonik templom és a Kapitány-torony között pedig egy türbét is láthatunk, amelyben két koporsót helyeztek el. A település másik különleges látnivalója a sétálóutca másik végén álló Fatihija dzsámi. Különlegessége, hogy egy gótikus katolikus templomból alakították ki. Ha a belvárosban bóklászunk, mindenképpen járjuk körbe a mecsetet!

A belváros nem túl nagy, minden látnivalót körbejárhatunk kb. fél óra alatt. Bihać másik vonzerejét az Una folyó adja. Ugyan a vízesések és szurdokok innen még mintegy 30 km-re vannak, a városon átfolyó folyórész is szép. Az Una több ágra szakad a város határában, a sok kis szigetet hidak kötik össze. Kisebb zúgók és parkok teszik kellemessé az összképet, így itt is el lehet tölteni néhány órát, mielőtt továbbindulnánk az Una Nemzeti Park és a Štrbački buk nevű vízesés meglátogatására.