Macedónia sztárcsapata a Vardar Szkopje kézilabdában és fociban is komoly eredményeket ért el az elmúlt években, de ez a sikerszféra úgy néz ki véget ért.

A Vardar Szkopje Macedónia legsikeresebb és legnagyobb klubja, mely az elmúlt pár esztendőben igen gyakran szerepelt a sajtóban eredményei és játékosai miatt. Az orosz Szergej Szamszonenko álmodott egy nagyot és megvette az egész Vardart, hatalmas pénzeket áldozott a csapatra. Új csarnok, új edzőpálya és természetesen top játékosok.

Ám a szép éveknek úgy néz ki hogy vége, ugyanis a tulajdonosnak elfogyott a pénze …

A férfi futballcsapat amellett, hogy többször megnyerte a hazai bajnokságot, tavaly a nemzetközi porondon olyat alkotott, amit macedón csapat még soha – bejutott az Európa Liga csoportkörébe. A selejtező utolsó körében a török óriás, Fenerbahce-t oda-vissza legyőzte. (Magyar csapat 8 éve nem tudott bejutni az EL csoportkörbe) Idén viszont a hazai bajnokságot sem tudta megnyerni és a csapat kulcsjátékosai elhagyták a Vardart.

Női kézilabdában, amióta orosz tulaj van mindig bejutottak a Bajnokok Ligája Final4-ba. Az 5 év alatt 3 bronzérem és 2 ezüstérem jött össze a női kézilabda csapatnak. Az utolsó két évben a Vardar egy hajszál híján bukta csak el a döntőt a Győr ellen. Idén viszont a csapat teljesen szétesett, minden játékos elhagyta a Vardart. Olyanok viselték a piros-fekete mezt, mint Lekic, Radicevic, Leynaud, Penezic vagy Cvijic.

A férfi kézilabda csapat 2017-ben történelmet írt, mivel megnyerte a Bajnokok Ligáját. Erre a sikerre egész Macedónia büszke lehet, ugyanis nem túl gyakori hogy egy ilyen kis ország adja a győztest. A férfi kézi csapat nem esik szét teljesen, sok kulcs játékos marad (Dibirov, Borozan, Stoilov, Cupic) de sokan el is mennek (Sterbik, Cindric, Canellas, Maqueda).

Mindenesetre a Vardar Szkopje történelmet írt és ezt senki nem veheti el tőlük …