A volt jugoszláv országok egy közös futball bajnokság kiépítésén gondolkoznak, de nem mindenki örült az ötletnek. 

1991 előtt a jugoszláv válogatott és a csapatok is jól teljesítettek, ma már csak 1-2 nemzet és csapat van, aki egyáltalán részt vesz a tornákon. A folyamatos rossz klubcsapat eredmények miatt a nemzeti szövetségek újraindítanák a jugoszláv bajnokságot, ahol a térség legjobb csapatai szerepelnének. Úgy gondolják, ha keményebb csapatok ellen játszanak a játékosok, azok az országok futballjának fejlődéséhez vezet.

Sokan viszont nem örülnének a közös bajnoksághoz, ennek pedig egyszerű az indoka, olyan szinten utálják egymást a futballcsapatok és szurkolóik, hogy még játszani sem szeretnének velük. A Crvena Zvezda szurkolói (Delije) teleplakátolta a várost, hogy a klubvezetőségnek eszébe ne jusson indulni a ligában. A horvátok pedig sokkal jobban örülnének egy Közép-Európai közös focibajnokságnak, a szlovén, osztrák, szlovák, cseh topcsapatok részvételével.

Egyébként kosárlabdában és kézilabdában a nemzetek topcsapatai közös bajnokságot indítottak, ilyen a SEHA Liga (kézilabda) vagy az ABA Liga (kosárlabda).