A Mokra Gora a csodálatos természeten túl is számos érdekességet rejt, itt talájuk Kusturica faluját is, és itt jár a 8-ast leíró vonat. Ez Szerbia egyik rejtett kincse, amit nem szabad kihagyni! 

Bela Voda: Egy hangulatos kis hely a Mokra Gora-n, ahol mindenképp érdemes megállni, kis patak és egy kis ortodox templom is található itt. Úgy tartják, hogy a víz a szem és gyomorproblémák ellen is jótékonnyal hatással bír, ezért érdemes inni belőle.

Drvengrad: Itt találjuk Kusturica különleges faluját Drvengradot is, amit nem érdemes kihagyni. Emir Kusturica híres filmrendező a környéken forgatta “Az élet egy csoda” című filmjét, amikor is annyira bele szeretett a környékbe, úgy döntött saját falut épít, ami tökéletesen átadja a Kusturica-hangulatot, fából készült hangulatos házikók, régi autók. Drvengradban van étterem, templom, szálloda és börtön is, persze utóbbi csak díszlet. Emellett számos helyi árus is színesíti a falut, nem beszélve a gyönyörű kilátásról.

Shargani 8-as vonat: Hallottatok már a Sargani nyolcasról? Ez egy olyan vonat, mely egy 8-ast leírva közlekedik naponta párszor. Egy teljes kör megállókkal egybekötve kb 3 óra. Csodás kilátás, gyönyörű természet vett körbe minket, közben természetesen szólt a szerb muzsika is. Ellátogatunk “Az élet egy csoda” film egyik helyszínére is, a vasútállomásra.

A cikk megjelenését a Szerb Turisztikai Hivatal támogatta.
Weboldaluk: https://www.serbia.travel/en/serbia-hungary
Facebook oldaluk: https://www.facebook.com/serbiatourism