Fedezd fel Európa egyik legkülönlegesebb országát, Albániát! Hatalmas hegyek, történelmi városok, csodaszép tengerpart és vendégszerető helyiek várnak rád a sasok földjén.

➡ Ezek várnak rád az utazás során:
– Albánia kultúrájának, történelmének megismerése első kézből egy 13 éve itt élő magyar idegenvezető kalauzolásával
– Berat, az ezerablakos város
– Szkander bég és Hunyadi – Kruja
– A Balkán New Yorkja (szerintünk) – Tirana
– Egésznapos hajókirándulás Vlora-ból strandolással
– Durres – strandolás és sütkérezés
– Albán gasztro kalandok

Az utazás során felfedezheted Albánia szívének (középső területeinek) legszebb helyeit első kézből! Hogy ez mit jelent? Az utazás során az idegenvezető egy olyan ember lesz, aki 13 éve él Albániában, így ismeri az ország minden zeg-zugát, rejtett kincsét, így nem a szokásos “turista” szöveget ismerheted meg, hanem ténylegesen betekintést nyerhetsz az albán kultúrába, életérzésbe és szokásokba.

Ellátogatunk az UNESCO Világörökség részéhez tartozó Berat városába, amit ezerablakos városnak is hívnak csodálatos városképe miatt, nem marad ki a vár sem, ahonnan gyönyörű a kilátás. Természetesen nem hagyható ki Albánia történelmi városa, Kruja sem, ahol a nyüzsgő bazár mellett a vár és az ott található igen érdekes múzeumot is megnézzük, megismerve Szkander bég és Hunyadi János közös történetét.

Nagy fejlődésen ment keresztül és teljesen más Tirana, mint bármelyik másik város Albániában, a számos modern épület miatt mi elneveztük a Balkán New York-jának. Megállja a város ezt a megnevezést? Gyere és döntsd el te! Azért persze látnivalókból sincs hiány Tiranában, nem beszélve a szuper éjszakai életről!

Az utazás egyik fénypontja pedig a déli részről indul, Vlora-ból, ahonnan egy hajókázásra indulunk a Karaburun félszigetre, ahol lesz idő strandolásra is. A csillagtúra központja pedig Durres tengerparti város lesz, ahol a napi programok után többször is lesz idő délután strandolásra, pihenésre, sütkérezésre és Korca sör ivására is!

Mindeközben pedig megismerheted, hogy milyen az élet Albániában, na és persze a gasztro élményekből sem lesz hiány! Nem turista leszel, hanem vendég!

 

 

➡ Utazás: repülővel Budapestről Tiranába a WizzAir menetrendszerinti járatával és vissza. Albánián belül külön, modern, légkondicionált 20 fős kisbusszal.
➡ Szállás: Hotelben – részletek hamarosan

➡ Időpont: 2024 június (pontos időpont hamarosan)

➡ Részletek: A részletes program kidolgozás alatt van, de rövid időn belül meg lesz! Előzetes érdeklődés esetén írj nekünk a balkaninfo.hu@gmail.com mail címre és elsőként értesülhetsz a részletekről, így biztosan nem maradsz le az útról!
Kapcsolat: Kalcakosz Tamás +36 30 623 1644