A balkáni térség áll a Budapesti Tavaszi Fesztivál és Hangvető együttműködésében megvalósuló idei PONT Fesztivál fókuszában. Napközben interaktív családi programok, délután zenei workshop-ok, este különleges koncertek mutatják meg a régió gazdag hagyományát a Várkert Bazárban.

Az UNESCO kulturális világörökségi listáján szereplő hagyományok, szokások, táncok és ízek közül a PONT Fesztivál magyarországi és balkáni kincseket vonultat fel. Délelőttől családi programok várják a látogatókat: Gryllus Vilmos tavaszköszöntő dalai és az interaktív, népzenés mesekoncert, a Hangoló. A Várkert Bazár festői helyszínén a különböző kiállításokon és foglalkozásokon a térség sokszínű kultúrájával ismerkedhetnek meg a látogatók, a fesztivál kínálatában tánc- és dobworkshop, filmvetítés, mesemondás, valamint a Balkán kézműves hagyományai is szerepet kapnak.

Szombaton a nap végén a PONT Fesztivál nagy sikerű, polifonikus énekhagyományokat felvonultató sorozatának idei főszereplője az Albanian Iso-Polyphonic Choir lesz, majd Herczku Ágnes, Bognár Szilvia, Nikola Parov és zenésztársaik különleges hangszerekkel, egyedülálló repertoárral mutatják be a Balkán zenei világát.
Vasánap az esti órákban Balogh Kálmán világhírű cimbalomművész az általa válogatott zenekarral mutatja be a világ szellemi kulturális örökségei között nyilvántartott két román hagyományt, a dojnát és a kalusert. Ez utóbbi beavatási rítust, e legendásan virtuóz táncot a Fitos Dezső Társulat segítségével ismerhetjük meg.
A Hangvetővel közös program.

További részletek, jegyvásárlás: http://pontfesztival.hu/