Szentendre Magyarország egyik legszebb városa, mely híres kultúrája, történelme, művészete, hangulatos utcácskái, a Duna-part és igen jelentős balkáni kötődése miatt.
A túra során felfedezzük Szentendre balkáni látnivalóit, megismerkedünk a szerb és a görög emlékekkel, ellátogatunk több szerb ortodox templomba is. Beleképzelhetjük magunkat a helyi kereskedők életébe, megismerkedhetünk a helyi szerbek kultúrájával, történelmével és megcsodálhatjuk Szentendre legszebb ortodox templomait, megismerkedve a pravoszláv vallással. 

A séta során ellátogatunk a Blagovestenszka-templomba és a Belgrád-székesegyházba is, ahol megcsodálhatjuk az ikonosztázt és megismerhetjük a magyarországi szerbek történetét. Emellett ellátogatunk a Szerb Egyházi Múzeumba is, ahol közelebbi betekintést nyerhetünk az ortodox vallásba.

A résztvevők megtudhatják, ki volt Dumtsa Jenő és, hogy miért volt fontos személy Szentendre város történetében. Miért áll a Főtéren egy kereszt és kik emeltek? Barangolunk a hangulatos kis utcácskákban, megismerjük a város történetét, és sétálhatunk a Korzón a Duna-parton. 

A napot pedig egy helyi szerb étteremben fejezzük be, ahol megkóstoljuk a Balkán-félsziget leghíresebb és legjobb ételeit, lesz csevap, pljeskavica, sopszka saláta, ajvár és még számos finomság! 

A program során folyamatosan beszélgetünk, ismerkedünk, miközben megismerjük Szentendre balkáni arcát és finom térségbeli ételeket fogyasztunk átélve a helyi életérzést mindössze egy pár kilométerre Budapesttől. 

 

MIÉRT UTAZZ VELÜNK

Az ismertebb látnivalókon túl megmutatjuk a térség rejtett értékeit, elviszünk olyan helyekre is, ahova másképpen nehezen jutnál el. A Balkánhoz személyesen kötődve többet tudunk a régióról, így nem csak a „kötelezőket” tudhatod meg, hanem mindazt ami színesíti, gazdagítja a térség megértését: helyi ízeket, szokásokat, történeteket. Az élményekre helyezzük a hangsúlyt, biztosítva elegendő szabadidőt a területek önálló felfedezéséhez is.

A túra minden korosztály számára teljesíthető, sok megálló és pihenő lesz!

 

Utazás: HÉV-el Budapest Batthyány-térről Szentendréig és aznap vissza
A túrára csatlakozni lehet bármelyik HÉV-állomáson és Szentendrén is.

Időpont: 2023.05.13. 

Részvételi díj:  Balkáni ebéddel 13.500 Ft. / fő,     balkáni ebéd nélkül 7.500 Ft. / fő

Az ár tartalmazza:
– egésznapos magyar nyelvű idegenvezetést és asszisztenciát.
– Balkáni ebéddel való jelentkezés esetén: urnebes lepénnyel, csevap tál burgonyával, sopszka salátával, 1 pohár szerb bor. 

Az árak nem tartalmazzák: belépőjegyek (kb. 2.000 Ft/fő összesen), HÉV-jegy, egyéni fogyasztás 

Lemondási feltételek:
Az indulás napjától számított 15 napon belüli lemondás a részvételi díj 50%-val egyenlő bánatpénz megfizetése mellett történhet. 7 napon belüli lemondás esetén visszatérítésre nincs lehetőség.
Amennyiben a túra meghiúsulna, úgy a befizetett összeg visszautalásra kerül.


Jelentkezés:
Jelentkezéshez kérjük írj nekünk a balkaninfo.hu@gmail.com mail címre. Jelentkezni a túra teljes összegének átutalásával lehet legkésőbb május 6-ig. 

Telefon: +36 30 623 1644