Véget ért a 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokság selejtezősorozata. 

Több balkáni válogatott is harcban volt az első és második pozícióért, de ez csak 3 nemzetnek sikerült. Szerbia az utolsó fordulóban, a Grúzia elleni 1-0 -ás győzelmével biztosította be VB részvételét. Tehát 2010 után újra kint lesz Szerbia a világbajnokságon. A kijutást hatalmas ünneplés fogadta az országban, az emberek megszállták Belgrád utcáit.

Horvátország számára nehéz feladat várt, ugyanis Ukrajnában kellett pályára lépnie, úgy hogy ha nyernek az ukránok, ők lesznek a másodikok (pótselejtezőt érő hely), így a horvátok lemaradtak volna. A mérkőzést a hazaiak uralták, de Horvátország nem kis szerencsével végül 2-0 -ra tudott nyerni, így a csoport második helyén zárt. A horvátok tehát pótselejtezőt játszhatnak a kijutásért.

Görögország sokkal könnyebb helyzetben volt, a ciprusi siker után, otthon kellett megvernie Gibraltárt a második helyért. Ez sikerült is, a görögök 4-0 -ra nyertek és pótselejtezőt játszhatnak.

A többi balkáni válogatott sem szerepelt rosszul, Montenegró szinte végig harcban volt az első két helyért, de végül harmadik lett. Albánia a spanyolok és az olaszok mögött lett harmadik, míg Macedónia 11 pontot gyűjtött, de így is csak ötödik lett a csoportban. Bosznia-Hercegovina a görögökkel harcolt, de végül alulmaradt a VB-ért való küzdelemben. Szlovénia is csak az utolsó pár mérkőzésen bukta el a kijutás lehetőségét.

Magyarország csak 13 pontot szerzett a selejtezősorozatban, így a harmadik helyen zárt.