Szerbia sürgősen hazahívta konzultációra szkopjei nagykövetsége minden alkalmazottját, de ennek oka egyelőre nem ismert – közölte a belgrádi és a szkopjei médiára hivatkozva az MTI. A híradások szerint Dusanka Divjak-Tomic nagykövet és a diplomaták már vasárnap este megérkeztek Belgrádba.

A hírt megerősítette a szerbiai külügyminisztérium is, magyarázatot azonban nem adott hozzá. Csak annyit közöltek, hogy Ivica Dacic szerb külügyminiszter a nap folyamán tájékoztatja a közvéleményt erről.

A macedón külügyminisztérium szerint vasárnap kaptak egy jegyzéket a szerbiai nagykövetségtől, amely szerint a személyzetet konzultációra hazarendelték Belgrádba. A szkopjei külügyminisztérium számára sem ismert a döntés oka, ezért kapcsolatba lép a szerb külügyminisztériummal, és a hatóságok a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi konvencióval összhangban szavatolják a nagykövetség biztonságát.

A Telma macedón televízió helyszíni tudósítása szerint a nagykövetség ablakait elsötétítették, az épület előtt nem történik semmi szokatlan, és nyoma sincs megerősített rendőrségi jelenlétnek.