2021 nyarán jártunk Belgrádban kiegészülve a Galambóci várral és a Vaskapuval, az utazásról készült útibeszámolót olvashatjátok.

Az első napon rögtön Szerbia fővárosába vettük az irányt, ahol a szállás elfoglalása után egy helyi idegenvezetővel kezdtük el Belgrád felfedezését. Első állomásunk a Nándorfehérvári vár volt, ahol megismerhették a résztvevők az 1456-os diadal titkait és a vár történelmét is. Majd a Knez Mihailova utcán sétálva számos fontos épületet láthattak és megismerhették, hogy Belgrád építészetileg egy jelentős város. Sétánkat a bohém negyedben a Skadarlija-n fejeztük be egy közös vacsorával, ahol a szerb ételekkel és italokkal ismerkedhettek meg a velünk utazók.

A második napon a frissen felújított Galambóci várba látogattunk, majd utunkat a Dunán tovább folytatva a Vaskapu-szorosba látogattunk, ahol egy élményhajókázás során számos érdekes helyet nézhettek meg a résztvevők és megcsodálhatták a gyönyörű természetet.

A harmadik napon a Balkán legnagyobb templomához, a Szent Száva templomhoz látogattunk, ami közadakozásból épül, majd a magyar történelem szempontjából is fontos Zimonyba látogattunk, ahol megnéztük a Millenniumi tornyot és a Duna-partot.

Reméljük jól éreztétek magatokat az utazás során és hogy jó élményekkel tele tudtatok hazatérni.

Az utazásról készült képgalériát a linkre kattintva nézhetitek meg: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=BALKANINFO.hu&set=a.2958027941125620