Zimony egy Belgrádhoz tartozó városrész, mely számos érdekességet rejt és a magyar történelem szempontjából is fontos helyszín volt. 

Zimonyt a Hunyadi-torony uralja. A Cigány-hegynek nevezett dombtetőn, az egykori zimonyi vár sarokbástyáinak romjait fedezhetjük fel. A négyszögletes várudvar közepén magasodik az 1896-ban épített Hunyadi-torony, a millenniumi emlékmű. 1896-ban rendelkeztek arról, hogy Magyarországnak, a honfoglalás és az államalapítás szempontjából fontos pontjain emlékhelyet kell állítani. Ennek megfelelően, Zimonyban, 1896 szeptemberében avatták fel a hatalmas millenniumi emlékművet.

A torony csúcsát eredetileg kitárt szárnyú turulmadár díszítette, ám ezt 1918-ban, a szerb katonák eltávolították. Ennek ellenére – a többi, szintén határainkon túlra került emlékművel ellentétben – a zimonyi torony túlélte az elmúlt évtizedek viszontagságait és ma is áll. A kétezres évek közepéig rendkívül rossz állapotban lévő torony, ma részben felújítva, galériaként és kilátóhelyként funkcionál. A toronyhoz a domboldalon vezető, zegzugos lépcsőkön és kis utcákon juthatunk fel. Jelképes belépődíj megfizetése után pedig fentről nézhetünk le Zimonyra és a Dunára, de visszapillanthatunk Belgrád felé is, a Kalemegdan várfokára.

A magyar történelem szempontjából jelentős helyszín volt Zimony, de sajnos inkább negatív vonzatában, ugyanis itt hunyt el IV. István magyar király 1165-ben. Hunyadi János kormányzó is itt halt meg, miután a nándorfehérvári csata során pestis betegsége lett. 1566-ban pedig ide járult János Zsigmond a szultán elé kézcsókra.

Érdemes bóklászni egyet az óváros ódon házai között is, majd lesétálni a Duna partjára. Itt kiépített sétány és a Duna-parti kerékpárút fut. A parton számos halvendéglő várja a vendégeit, ahol megkóstolhatjuk a zimonyi halászlevet is.