November 14-én Budapesten Macska-jaj filmvetítés ! 

Ha Balkán akkor mulatozás, zene, tánc és pia minden mennyiségben. A balkáni hangulatot mi sem tükrözi jobban, mint Emir Kusturcia világhírű filmje, a Macska-jaj (Crna macka, beli macor).

A filmet 1998-ban a Velencei Filmfesztiválon mutatták be, ahol elnyerte a legjobb rendezésnek járó Ezüst Oroszlán díját.

Grga Pitic – a cigány keresztapa és szemétdombkirály – és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.

A Balkáni Filmklub célja a térség mozgóképes remekműveinek bemutatása a magyarországi közönség számára.

Támogatási díj: 800 ft

Időpont: 2017.11.14 – 18.00

Helyszín: Bem Mozi (Budapest 1027 Margit krt. 5)

Facebook esemény