Ki ne ismerné Emir Kusturica boszniai születésű szerb rendező filmjeit? És a szállodáját? Ez nem egy csillogó hotel, hanem egy egész falut épített, mely hűen igazodik stílusához.

Mindezt ott, ahol az Élet egy csoda című filmjét forgatta, a Tara nemzeti park mellett magasan a hegyekben, a szerb-bosnyák határ közelében. Filmforgatás közben született meg benne a gondolat, hogy a díszleteket hasznosítani lehetne, ebből alakult ki a szállodakomplexum. Sokan autóznak el Szarajevó vagy éppen a déli tengerpart felé haladva, nem is gyanítva, hogy mit hagynak ki. Vidéki idill, egyedik kialakítás, retró autók várják a vendégeket, mindez a hamisítatlan kusturicai stílusban. Érdekesség, hogy működő templom, sőt börtön is van, utóbbinak már vannak is képzeletbeli lakói.

Hotel Mecavnik néven (helyike inkább Drvengradként ismerik) keressék és ha szerencséjük van, magával a rendezővel is találkozhatnak akinek külön háza van, ahol gyakran megfordul. Minden januárban biztosan ott van, hiszen ekkor rendezik ott a Kustendorf filmfesztivált.