Hvar várossal szemben egy igazi földi paradicsom fekszik, a Pokol szigetek, avagy a Palmižana öböl.

Hvar város előtt egy húsz szigetből álló szigetcsoport található. Együttesen Paklenia vagy Pokol szigeteknek hívják őket. Legnagyobb szigete az 5 km2 területű, Sveti Klement sziget. Ennek az első délkeleti öble, a híres Palmižana öböl.

A Palmižana öböl partja nagyon lassan mélyül, s végig homokos. A parton két étterem található a Zori és a Toto’s. A Zori egy nagyon igényesen berendezett, tengerparti étterem, mely elsősorban halas, tengeri ételeiről híres.A kellemes mediterrán ebéd után, feküdjünk ki a partra napozni. A Palmižana strand az egész öböl végét beteríti. Mivel kevésbé ismert helyről van szó, így lesz szabad rész. Április közepétől, egészen október közepéig kellemes idő van itt.

Hogy utazhattok el oda ? 

Két opció van. Vagy odamegyünk Hvar városnál az egyik taxi hajóhoz és megkérjük, hogy vigyen el a Pakleni szigetre. Ekkor a hajó a Hvar várossal szemközti parton fog kitenni minket, s innen be kell sétálni az öbölhöz. Vagy ugyanitt bérlünk egy csónakot, s saját magunk vezetünk el, immáron az étterem partjához.