Nem csak nyáron érdemes Horvátország fővárosába ellátogatni, íme 7 látnivaló Zágrábban advent idején.

Tudtátok, hogy Zágráb városa nyerte el 2016-ban és 2017-ben, azaz tavaly, az „Európa legjobb karácsonyi vására” címet? A 176 városból álló listán szerepelt többek között London, Bécs, Berlin, Stockholm, Strasbourg, Manchester, Nürnberg és Brüsszel is. 101,703 szavazatból több mint 30,000 szavazatot kapott Zágráb.

A térképen az adventi Zágráb 7 látnivalója található.

Fő tér

A város Fő terén egy hatalmas adventi koszorút állítanak fel a Mandusevac kútnál. Nagyon finom forralt bort és kolbászt kóstolhatunk meg, de kiváló akár a szilvesztert itt ünnepelni. A Jelasics lovasszobor ilyenkor fényárban úszik.

Élő Betlehem 

Kaptol városrészben, közvetlenül a Katedrális mellett állítják fel minden évben az élő Betlehemet.

Jégpálya

A Tomislav király téren (fő képen)korcsolyapályát állítanak ebben az időben és minden este új előadást tartanak. Tökéletes helyszín míg elfogyasztjuk a finomabbnál finomabb ételeket és italokat.

Fuliranje

A siklónál is karácsonyi hangulat van. Ha az igazi „Zágráb feeling ”-et keressük, a Tomiceva és Kurelčeva utcákban biztosan megtaláljuk! Minden évben más-más tematikával készülnek, idén a Tomiceva utca a séfek utcája, a Kurelčeva utca pedig diszkó utca lesz.

Karácsonyi vásár

A Bogovićeva utcai fakunyhókban édes mandulát, forralt bort, kézzel készített ajándéktárgyakat, sálakat, kesztyűket vásárolhatunk.

Advent az Európai téren

Határozottabban modernebb, mint a hagyományos adventi rendezvények. Koncerteket tartanak és DJ-k lépnek fel esténként. Inkább a fiatalokat vonzza ez a tér.

Zrinjevac-i advent 

Ebben a városrészben kis faházakat állítanak fel Advent idején. Zágrábi specialitásokat ehetünk-ihatunk, a kivilágított park igazán meseszerű hangulatot teremt.