Bosznia-Hercegovina joggal nevezhető a vízesések országának, mivel a balkáni államban több csodálatos vízesés is található, ezeket mutatjuk most be ! 

Bosznia-Hercegovina 7 legszebb vízesése:

1. Kravica-vízesés

A Kravica-vízesés a Hercegovina régió talán legszebb vízesése, melynek legnagyobb magassága 25 méter és csupán félórás vezetésre van Mostartól. A vízesés látványa mellett a fürdeni vágyóknak is remek hely, akik pedig megéheznek vagy innának egy kávét, azok is megtalálják a helyüket.

2. Jajce-vízesés 

Avagy Pliva-vízesés, ugyanis Jajce város környékén több-tucat vízesés található, ezek közül a leghíresebb a képen látható, de pár kilométerre számos kisebb, de annál csodálatosabb vízesés is látható. A Jajce-vízesés 22 méter magas és ha már ott van az ember, nézze meg a várost és a várat is. Kihagyhatatlan látnivaló …

3. Skakavac-vízesés

A Skakavac-vízesés Szarajevótól mindössze 12 km-re található és ez az ország legmagasabbról aláhulló vízesése. A vízesés a Perucsica erdőben található, ami remek hely a természetbe vágyóknak, ugyanis tökéletes kirándulóhely.

4. Štrbački buk

A Štrbački buk Bosznia egyik legnagyobb vízesése, mivel 300 méter hosszú. A vízesés az Una folyóban található az ország északnyugati részén, a horvát határnál. A legközelebbi települések Doljani és Cukovi. Remek kiránduló és rafting hely.

5. Vízesések Martin Brod-ban

Ez a vízesés is szintén az Una folyónál található, különlegessége, hogy 54 méter magas. A vízesésnél található falu (Martin Brod) pedig a legenda szerint egy Marta nevű lányról kapta, aki szerelmes volt egy katonába. A lány át akart kelni a folyón, de nem sikerült neki és belefulladt a vízbe. Ha a faluban jársz meg kell kóstolnod a helyi pisztrángot, valami mennyei …

6. Kozice-vízesés

Újabb festői szépségű hely, újabb remek sétálóhely tiszta levegővel, mindössze 11 km-re a bosnyák etno falutól, Fojnicától az ország belsejében.

7. Koćuša-vízesés

A Koćuša-vízesés pár kilométerre található a Kravica-vízeséstől, így érdemes egy napon megtekinteni mindkettőt, bár akkor lehet túl sok lesz a “hű de szép” pillanat egy napra.