Belgráddal kapcsolatban sokan egy betonrengetegre gondolnak, közben a több, mint 1,3 milliós város csodaszép és sokan bele is szeretnek első látogatásuk után.

Szerbia fővárosának, Belgrádnak számos gyönyörű, zöld, szép parkja van, ilyen például a Tasmajdan park, ahol számos lehetőség van, lehet biciklizni, futni, illetve a gyerekek a játszótéren játszhatnak. A park tele van fával, amik nagyon nyugalmassá teszik a belvárosban található zöld övezetet.

A Tasmajdan parkban található a XX. század közepén épült Szent Márk templom, mely nevét Márk apostolról kapta. A templom 62 méter hosszú és 45 méter széles, tehát igen monumentális. Ikonosztáza viszont csak pár éve készült el teljesen. A szerb ortodox templom mellett található egy hagymakupolás orosz pravoszláv templom is.

Az elmúlt években komoly fejlődésen ment át a város, amely különleges kulturális, történelmi  látnivalókkal, izgalmas programokkal és szórakozási lehetőségekkel várja az odalátogatókat. A Belgrádi Turisztikai Hivatal PR felelősével, Jelena Stankovic-al beszélgettünk.