Árvizet és rendkívüli állapotot okozott a hirtelen leesett nagy mennyiségű eső Közép-Szerbia hét településén. Több háztartást kellett kitelepíteni, sokaknak teljes ingósága ment tönkre az ítéletidőben. – írja a Pannon RTV.

A Bjelica folyó Szerbia középső részén, Požega környékén található. A vidéken teljes településeket árasztott el. Sok helyen az udvarok kerítésének csak a felső része látszott ki, de az utcákon maradt járművek sem jártak sokkal jobban. A gyorsan megáradt hegyi vízfolyások miatt több település lakosságát kellett kitelepíteni. A nagy eső Szerbia többi részén is fennakadásokat okozott. Keleten, Trstenik környékén, ahol a Nyugati-Morava folyik. Selište faluban a 180 háztartásból 70-et kellett kiüríteni. Több helyen leállt a forgalom is. A Vajdaságban is gondot okoz a sok eső. Az Újvidék-Karlóca autópálya szakasz egy részén sokáig csak egy sávon haladhatott a forgalom.

Kraljevo környékén kevésbé voltak szerencsések a lakosok. Sok házat teljesen elöntött a víz:„Nem maradt semmi, a hűtő, a fagyasztó, a televízió, a polcok is, tehát mindent vitt. Nem maradt semmi, nincs semmink.”

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint a Száva vízszintje is emelkedik fog, ami a főváros és Šabac területén eléri majd az árvízvédelmi szintet.