Fedezd fel az ezerarcú Macedónia legszebb helyeit egy különleges utazás során: kristálytiszta tó, gyönyörű tájak, rendkívüli történelem és finom ételek is várnak a résztvevőkre.

➡️ Az utazás kulcsszavakban:
– Vevcsani: a kétezer fős köztársaság
– A kristálytiszta Ohridi-tó és ezeréves történelme
– Bitola, a konzulátusok városa
– Heraclea római kori város romjai
– Krusevo: gyönyörű hegyi város, ami 56-os magyar menekülteket fogadott be
– Macedón borvidék: ébredtél már kilátással borszőlőkre?
– Szkopje két arca, Öreg bazár és a hatalmas épületek, szobrok

Az utazás során Macedónia legszebb helyeit nézheted meg, mely során lesznek városnézések, természeti látnivalók, történelem és gasztronómia is. Megnézheted a gyönyörű Ohrid városát, megismerve a macedón történelmet és számos 1000 éves templomot láthatsz. Ellátogatunk Bitolába is, amely teljesen más, mint a többi település, nem véletlenül nevezik a konzulátusok városának, továbbá a gyönyörű mozaikokkal rendelkező Heraclea sem marad ki.

A program fénypontja Krusevo városa lesz, ami egyrészt a macedón történelem egyik legfontosabb helyszíne, másrészt pedig a magyar vonatkozása is jelentős, ugyanis 1956-os forradalom elől menekülő több, mint 500 embert fogadott be.
Az utazás során megismerkedhetsz a macedón borokkal és ételekkel is, mivel az egyik éjszakát Macedónia talán legszebb kilátással rendelkező szállásán töltjük a borvidéken. Természetesen a főváros Szkopje is felfedezésre kerül, lesz idő az Öreg bazárban való vásárolgatásra is.

➡️ Időpont: 2022. július 13-17.
➡️ Utazás: a WizzAir menetrendszerinti járatával Budapest és Szkopje között, Macedónián belül saját, 20 fős modern busszal
➡️ Szállás: 1 éjszaka Szkopje, 2 éjszaka Ohrid, 1 éjszaka Demir Kapija – 3 csillagos Hotelekben, kétágyas, modern, saját fürdőszobás szobákban

➡️ Részletes programért, árért írj nekünk: balkaninfo.hu@gmail.com