Idén bebizonyította a macedón Vardar, nem csak kézilabdában jók. 

A Vardar Szkopje Macedónia legsikeresebb csapata, foci és a férfi kézilabda szakosztály többszörös bajnok, de nemzetközi szinten nem tudott maradandót alkotni, eddig …

Minden megváltozott akkor amikor Sergey Samsonenko megvette az egész Vardart és rengeteg pénzt ölt a klubba, felhúzott egy hatalmas szállodát és egy 7000 férőhelyes csarnokot is, e mellett minden szakosztályba profi játékosokat hozott és ez a 2017-es évre be is érett. Egyébként a Vardar szurkolói az egész Balkánon igen hírhedtek, róluk itt olvashatsz.

Idén a női kézilabda klub a Bajnokok Ligája 2. helyén végzett, de csak hosszabbítás után egy góllal kapott ki a Győr ellen. A női kézisek 4-szer jutottak be a Final4-ba és három alkalommal a harmadik, egy alkalommal a második helyen végeztek.

A 2013-ban érkezett orosz tulaj a legjobban a férfi kézilabda csapatra figyelt, rengeteg sztárjátékost hozott. A Vardar viszont háromszor is a negyeddöntőben ragadt, míg idén csak sikerült bejutnia végre a kölni Final4-ba, amit kapásból meg is nyert. Ezzel a győzelemmel történelmet írtak, ugyanis soha nem nyert még macedón klub férfi kézilabda Bajnokok Ligáját.

Futballban nehezebb a helyzet, ott olyan sűrű a mezőny, hogy nehéz előre lépni, bár a Vardar szinte minden évben bajnok lett, mindig kiesett már az első ellenfél ellen a Bajnokok Ligájában. Idén viszont nagy meglepetésre kiejtették a svéd Malmöt, sőt majdnem a dán Koppenhágát is a BL-ben. Az Európa Liga rájátszásában a török óriás Fenerbahce volt az ellenfél, viszont a macedón csapat kettős győzelemmel 4-1 -es összesítéssel története során első alkalommal jutott be az Európa Liga csoportkörébe.

A Vardar Szkopje 2017-ben három olyan eredményt ért el, amire egész Macedónia büszke lehet.