A Videoton otthon nagyon csúnyán, simán 4-0 -ra kikapott a szerb bajnok Partizan Belgrád ellen. A macedón és albán bajnokok történelmet írtak az Európa Ligában.

A Bajnokok Ligája csoportkörében két balkáni csapat fog szerepelni, a szlovén Maribor és a görög Olympiakosz. Előbbi az izraeli, utóbbi a horvát bajnokot ejtette ki. A horvát Rijeka így az Európa Liga csoportkörében folytatja majd.

Az Európa Liga rájátszásában már komoly a tét, egy lépés és csoportkörben van a csapat. A magyar bajnok Videoton a belgrádi 0-0 után bizakodó volt, csakhogy a szerbek sokkolták a magyar közönséget. A Partizan átgázolt a Vidin és 4-0 -ra nyert Felcsúton. A 300 Partizan szurkoló nem mindennapi hangulatot csinált a stadionban.

Szerbia viszont nem csak egy csapattal fogja képviselni hazáját az Európa Liga csoportkörében, ugyanis a Crvena Zvezda is továbbjutott (az orosz Krasznodar ellen).

A horvátoknak nagyon fájhat a foguk, ugyanis a 3 csapatukból egynek sem sikerült csoportkörbe jutnia, az Osijek (Eszék) és a Dinamo Zagreb is kevesebb idegenbeli gólja miatt maradt alul. A Hajduk Split-et az Everton ejtette ki viszonylag könnyedén. Ráadásul a Dinamo Zagreb az albán Skenderbeu ellen esett ki, akik immáron történelmük során 2. alkalommal jutottak EL csoportkörbe.

A hazai 2-0 után minden macedón szeme Isztambulra szegeződött, a Vardar Szkopje pedig bebizonyította, hogy nem csak kézilabdában jók. A Fenerbahce bár vezetett 1-0 -ra, a macedón bajnok fordított és végül kettős győzelemmel ejtett ki a török óriást. A Vardar az első macedón csapat, mely bejutott egy nagy európai kupasorozat csoportkörébe.

A bolgár Ludogorec és a görög AEK Athén simán bejutott, de két görög csapat kiesett. A PAOK nagyon csúnyán kikapott Svédországban, míg a Panathinaikosz nem tudott meglepetést okozni Bilbaóban.